vizualizácia
vizualizácia
press to zoom
vizualizácia
vizualizácia
press to zoom
vizualizácia
vizualizácia
press to zoom

BRO

štúdia

Ing.arch.Ilja Skoček, Ing.arch. Danica Ščepková

Rodinný dom Broskyňová je umiestnený na lukratívnom pozemku v centre Bratislavy s panoramatickým výhľadom na mesto. Na rozdiel od pôvodného tehlového domu je osadený približne do stredu pozemku, aby bolo zabezpečené súkromie aj zo strany susedov. Zachovávajú sa ale približne rovnaké dimenzie a rešpektuje sa aj pôvodná podlažnosť domu 4+1, s ustúpeným podlažím namiesto podkrovia. Z dispozičného hľadiska návrh spĺňa lokalitný plán investora. Vstup do budovy je riešený na 3NP z úrovne ulice cez premostenie. Na tomto podlaží sa nachádza priestranná garáž pre štyri vozidlá a vstupné priestory domu s kanceláriou. Schodiskom a výťahom je komunikačne prepojené s vyššími dvomi podlažiami. Na 4NP sa nachádzajú tri spálne s vlastnými kupelňami a pobytovým priestorom, herňou. Najvyššie podlažie tvorí samostatný trakt hlavnej spálne so šatníkom a luxusnou kúpelňou s prístupom na terasu. Denná časť domu je situovaná na spodných podlažiach. Na 2NP sa nachádza okrem obývacích priestorov s kuchynským ostrovom aj zázemie pomocnice v domácnosti s priamou náväznosťou na práčovňu a veľkú kuchyňu. Na najspodnejšom podlaží sa nachádza priestranná obývačka s výhľadom do záhrady,  media room a wellness s fínskou a parnou saunou presvetlené átriom. Z architektonického hladiska má objekt kompaktný vežový charakter premostením napojený na príjazdovú komunikáciu. Smerom do záhrady je dom otočený veľkými presklenými plochami umožňujúcimi maximálny kontakt s okolím a výhľadom na celú panorámu mesta. Do ulice má dom uzavretejší charakter. Svažitý terén umožňuje členenie záhrady na terasy s rôznou funkciou - pobytovú prístupnú z hornej obývačky, hospodársku z kuchyne a terasu s bazénom  prístupnú z prvého poschodia prepojenú so záhradou.